illustratie van campingbaas Pavarotti
afbeelding uit de voorstelling, Carmen en Tamino zijn samen aan het zingen

Over Camping Pavarotti

Mark van Vliet en Liza Lozica

Camping Pavarotti is een theaterproductie voor zowel theaters, schoolvoorstellingen en festivals en is een productie van Stichting De Vos met Negen Staarten en Mark van Vliet Theater. Camping Pavarotti is geschreven én wordt gespeeld door Mark van Vliet en Mirthe Bron en de regie is in handen van Olaf van der Ven (Meneer Monster).

Mark van Vliet

Mark van Vliet maakt energiek muziektheater vol fysiek spel, humor en fantasie. Op een speelse wijze laat hij klassieke muziek tot leven komen. De combinatie tussen bekende klassieke klanken van verschillende componisten en zijn muzikale slapstick zorgen voor snelle, afwisselende voorstellingen bomvol spelplezier. Zijn voorstellingen gaan niet alleen om kijken, maar ook om brullen, verbazen, zingen, springen en lachen.

Mark heeft als doel om klassieke muziek op een toegankelijke wijze aan een grote jonge doelgroep te presenteren. Klassieke muziek is geen “hoogstaande muziek”, niet mooier of beter dan rock, blues of pop. Je hoeft het niet per se in een concertzaal te zien om ervan te kunnen genieten. Het is net zo mooi en bijzonder op scholen en in theaters. Dat is wat Mark zijn publiek laat ervaren. Mark prikkelt je fantasie. Met zijn zelf geschreven muzikale verhalen en liedjes, gebaseerd op beroemde composities, brengt hij klassiek muziektheater dat rockt!

Website: https://markvanvliet.nl

Liza Lozica

Mezzosopraan Liza Lozica, die dit najaar te zien zal zijn in de rol van Annina in ‘La Traviata’ van de Nederlandse Reisopera, begon haar weg van klassiek zangeres aan het conservatorium Maastricht waar zij in 2016 cum laude afstudeerde. Hierna volgde een master aan het Conservatorium van Amsterdam die zij in 2019 afrondde, waarna zij nog doorstudeerde aan Guildhall School of Music and Drama in Londen, onder de begeleiding van John Evans.

Highlights van Liza’s werk tot dusver zijn o.a. de rol van ‘Elle’ in Poulenc’s La Voix Humaine en dat van ‘Petite Choeur’ in Berlioz’ Romeo et Julliette met het London Symphony Orchestra. Daarnaast heeft zij mogen samenwerken met inspirerende zangers en muzikanten, waaronder Sir Willard White, Ann Murray, Nelly Miricioiu, Edith Wiens en Kamal Kahn.

Liza heeft samengewerkt met o.a. the London Symphony Orchestra, het Groot Omroepkoor, Opera zuid en Opera op zak.

Recensies

Wat hebben we, de kinderen en de leerkrachten, genoten van de voorstelling “Camping Pavarotti”. De voorstelling is grappig, muzikaal en op een professioneel hoog niveau. De spelers hebben een goede mimiek en het geheel is visueel aantrekkelijk. Deze aspecten zijn erg belangrijk voor onze kinderen (SO cluster 2). De humoristische, afwisselende en aantrekkelijke voorstelling is interactief. De kinderen kunnen bewegen, dansen en zingen mee op initiatief van de spelers. Er is veel variatie tussen zang en spel, wat de concentratie van de kinderen ten goede komt. De kinderen vroegen of we morgen weer konden gaan kijken. Een betere graadmeter voor de kwaliteit en het vermaak kun je niet krijgen!

Groepen 1-2 Auris Fortaal Utrecht
Marc Frijlink- directeur Auris Fortaal Utrecht

Credits

Concept Mark van Vliet
Script Mirthe Bron
Regie Olaf van de Ven
Techniek Joël Plas
Arrangementen Tom Spaapen
Liedteksten Mark van Vliet
Zangcoach Jacqueline Janssen
Kostuums Annemarie Klijn
Decor Joris Hornman
Poppenmakers Irene Laros en Willem Jan de Jong
Productie De Vos met de negen staarten
Mark van Vliet Theater
Boekingen Buro Bannink

Mede mogelijk gemaakt door:

logo prins bernhard cultuurfonds
logo jeugdtheater hofplein
logo Elise Mathilde Stichting
logo Stichting Janivo
logo Stichting Gravin